En dag om gangen

8e8b6cc7-3596-430a-bb62-8b9c1c1c2373

En klok dame  sa en gang til meg:
«En dag om gangen, eller en halv, eller en time.»

Det er ikke så veldig lett når man er en planleggingsfreak – som helst liker å planlegge alt ned i minste detalj. Satt på spissen, nesten så ille som at jeg må skrive ned når jeg har tenkt til å gå på do i løpet av dagen. Okei da, det er kanskje en liten overdrivelse, men dere skjønner poenget. Almanakken min er min beste venn, og i den står alt som skal skje både i dag, i morgen og i lang tid fremover.

Det er ikke så rart å forstå hvorfor vi ofte skal planlegge, og alltid være ett steg i forkant. Nesten uansett på hvilket stadiet man er i livet tenker man framover på neste plan, eller neste steg. Jeg tenker at det i utgangspunktet ikke er noe galt i å legge planer for framtiden, for det er absolutt viktig med drivkraft og mål. Men jeg tror at man i alt for stor grad glemmer å nyte dagen som er i dag. Eller eventuelt bare fokusere på å komme seg igjennom dagen i dag, eventuelt time for time, minutt for minutt..

Når livet går som smurt, og alle brikkene bare faller på plass, da er det enkelt å tenke framover. Da er det lett å se for seg hvordan livet kan bli, med alt man skal gjøre og ønsker å gjøre. Men når livet er betraktelig vanskeligere, og hverdagen føles tung så kan det være skremmende og vanskelig å tenke framover. Da tror jeg det er ekstra viktig å minne seg selv på å ta en dag i gangen, med alt som det innebærer på godt og vondt.

Det er kanskje en aldri så liten klisje å si at vi ikke vet hva morgendagen bringer, men det er noe veldig sant i det også. Om vi hele tiden skal ha planer for alt vi skal, og bør, og må, vil vi antageligvis oppleve å bli både skuffet og utmattet. For det er sannelig ikke slik at livet blir helt slik som vi hadde tenkt, eller planlagt det å skulle bli. Og er det en ting jeg vet, så er det at fremtiden er det ikke jeg som bestemmer over. Selv om jeg så alt for ofte skulle ønske det.

Derfor vil jeg fortsette å øve meg på å bli litt mindre planleggingsfreak. Jeg kommer nok aldri til å slutte å være strukturert og legge planer, men de behøver kanskje ikke være så absolutte. Og jeg kan absolutt bli flinkere på å forberede meg på eventuelle plan b,c,d,e..osv.

 

 

 

fruvold

22 år ung dame, gift, opprinnelig fra Nord-Norge, men bosatt i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s