Ambivalens

Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with b5 preset
Processed with VSCO with b5 preset

Det skifter så fort. Det skifter hele tiden.
Motivasjonen. Håpet. Håpløsheten. Fortvilelsen. Sinnet. Gleden. Frustrasjonen.

I det ene øyeblikket er jeg så glad at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Livet kjennes fantastisk, og jeg nyter hvert sekund. Tar inn over meg alle sanseinntrykk, og kjenner på oppriktig glede over å være til. Det er så deilig. Og etter mange måneder med mye «falsk lykke» og oppriktig nummenhet, er det godt å kjenne på ekte lykke igjen.

Men plutselig smeller det. Så fryktelig. Som om hele verden min går under. På ett blunk. Plutselig tar sykdommen styringa. Og plutselig tar sorgen styringa over hele meg. Tar kontroll over hele livet mitt. Frykten setter seg i brystet på meg. Frykten for å være til. Frykten for å være meg. Frykten for å leve. Frykten for å dø. Frykten for å miste. Miste flere mennesker som jeg elsker. Frykten for å miste meg selv oppi det hele. Frykten for å ikke klare å leve det livet jeg vil. Frykten for å ikke være god nok. Frykten over alt og ingenting på samme tid. Styggen på ryggen kveler meg. Angsten slår meg i bakken.

Men så går det jo over. Jeg vet jo det.
Likevel er det ikke så lett å tro der og da,
når det oppriktig kjennes ut som at man holder på å dø.
Dø av hjertestans, dø av sorg, dø av frykt, dø av panikk.
Jeg har jo vært gjennom disse rundene så mange ganger. 

Jeg har jo vært ute en vinternatt før. 
Jeg vet jo at det blir varmere. 
Jeg vet jo at dagen kommer. 
Sola står jo alltid opp igjen. 
Det er bare så vanskelig å huske på det,
når jeg ligger der nede, 
eller går der ute i kulden.
Da er det vanskelig å huske hvordan man puster,
da er det vanskelig å huske hvordan man går.
Men så husker jeg det jo allikevel.
Alltid.
Alltid tids nok til å ikke stivne helt av kulden.

Alltid tids nok til å huske hvordan man skal bevege kroppen,
slik at man holder på det lille som er av varmen.
Heldigvis. 

fruvold

22 år ung dame, gift, opprinnelig fra Nord-Norge, men bosatt i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s