Padlemandag

Denne uken har fått en fin start. Padlemandag ute i naturen. Sammen med en gjeng gode mennesker. Med rom for meg, den jeg er og alt som følger med. Så utrolig befriende. Slitsomt, men utrolig givende. Gøy. Faktisk skikkelig gøy.

46c10be2-141b-4a7f-8d38-70da5ea2bb18
8e19337a-e650-4a47-9c8b-c3561ad41bee
baf5476f-1ffa-43c5-b745-85d91ef9c006

Jeg kjente at kroppen og hodet var skikkelig sliten i dag. Den er som regel det på mandager. Helgene pleier ofte å ta mer energi enn de gir. Søvnmangel hjelper heller ikke på. Pluss at tanken på enda en ny uke ofte skremmer meg. Men i det jeg kom meg ut ble det litt lettere. Bekymringene slapp litt taket, og ble byttet ut med mestring og frihetsfølelse. Og glede. Glede i massevis. 

Som jeg elsker denne magiske naturen vi har. Som jeg elsker å kunne bruke kroppen min til noe målretta, men likevel ikke destruktivt. Som jeg elsker å klare å være fysisk aktiv uten å tenke på kalorier og mat. Det vil og skal jeg gjøre mer av i fremtiden. Nok en motivasjonsfaktor som hjelper meg til å forstå og ville ta godt vare på denne kroppen her. For det er jo ganske fantastisk hva den kan brukes til. Det er så godt når tvang blir bytta ut med lyst. Å gjøre noe fordi man vil, fordi det bidrar til noe positivt – både for kropp og sjel. Å ikke måtte gjøre noe fordi man tenker at man «må». 

Jeg oppdager stadig mer og mer av hva det er jeg liker å gjøre. Og jeg oppdager igjen og igjen hva jeg tidligere har gjort på bakgrunn av tvang og tanker om at det «må jeg bare». Men så må jeg jo faktisk ikke. Listen over ting som gir meg glede, listen over ting som bygger meg opp og heler meg på samme tid fylles mer og mer opp. Jeg forsøker å prioritere tid til ting som gir mer energi enn det tar – spesielt når mye av dagene mine består av ting jeg nå per dags dato «må» – fordi det er helt nødvendig. Så har jeg forstått at ett viktig poeng for meg nå er å klare å prioritere vekk alt jeg egentlig ikke «må» og som bare tapper krefter – og heller bruke mer tid på det som ikke bare tapper krefter, men også gir meg påfyll. Fint å kunne kombinere dette med noe som på samme tid er terapi for meg. Og for meg er det uten tvil å være ute i det fri. Så lenge det ikke er i tvangspreget hensikt. Det er viktig. 

fruvold

22 år ung dame, gift, opprinnelig fra Nord-Norge, men bosatt i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s