PROSJEKT LIVSLYS

I januar 2018 begynte jeg å skrive takknemlighetsbok. I praksis har det bestått av å skrive ned 3 ting jeg er takknemlig for, hver bidige dag. De første månedene av dette året var innmari vonde og mørke. Å skulle finne noe positivt eller noe å takke for føltes egentlig helt meningsløst. Fanget i mitt eget mørke ville jeg kaste opp ved tanken på å rette fokus på noe som var bra. Men jeg gjorde det allikevel. Fordi jeg ville prøve.

img_20180905_121620_6921299652905788528480.jpg

Men: Det har absolutt ikke vært overfladisk, eller meningsløst. Tvert i mot. Nå 10 måneder senere skriver jeg fortsatt ned ting jeg er takknemlig for. Ikke for å fjase vekk det jeg sliter med, eller det som jeg synes er vondt og vanskelig. Men nettopp for å vise meg selv at på tross av alt det vonde, er det likevel små eller store ting i livet mitt som jeg kjenner kan gi meg glede, varme og lys. Takknemlighetsboka mi har jeg nå per i dag døpt om til LIVSLYS, nettopp fordi mine takkeemner har blitt små lys i hverdagen min, og kan være til hjelp når jeg trenger det. For eksempel om jeg trenger hjelp eller inspirasjon til å finne ting som kan gjøre meg glad, eller trenger nettopp det å finne ett eller annet positivt, når alt synes mørkt, negativt og grusomt.

2018-09-05 112358216908541217421..jpg

Og en ting som jeg har bemerket meg, er nettopp det at jeg setter så utrolig stor pris på de små øyeblikkene, eller de små gledene i livet. Det er slike ting jeg ofte legger merke til, og verdsetter.

Under her kommer en liste med eksempler på ulike takknemligheter jeg har skrevet ned. Grunnen for at jeg vil dele det med dere er nettopp for å vise hva slike takknemligheter i hverdagen kan være. For mye av grunnen til at jeg tenkte at dette prosjektet mitt egentlig var ganske latterlig, var nettopp fordi jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å skrive, og at jeg tenkte at det måtte være de «største» tingene for å bli nedskrevne. Men tvert i mot, og det er jo absolutt ingen fasit på ting man kjenner på takknemlighet for.

2018-09-05 113429091251728575155..jpg

LIVSLYS FRA MIN TAKKNEMLIGHETSBOK:

♥ Våknet til fugler som kvitret utenfor vinduet mitt.
♥ Å drikke morgenkaffien min i fred og ro.
♥  Glad for den nye notatboken jeg kjøpte meg i dag. Gleder meg allerede til å skrive i den.
♥ Klagde i telefon til A i dag. Takknemlig for at han vil lytte til meg, og tåler meg.
♥ Havregrynsgrøten min så skikkelig fin ut i dag, og smakte også veldig godt.
♥ Pepsi max på en onsdag. Glede.
♥ Hun som satt i kassa på rema 1000 var så utrolig hyggelig, og smilte så fint.
♥ Gikk en tur i byen i dag og tok noen fine bilder.
♥ Naturen er så innmari fin!
♥ Takknemlig for å kunne legge meg i den store senga mi.
♥ Den søteste ungen på tbanen smilte og snakka til meg.
♥ A kommer på besøk.
♥ Takknemlig for at jeg har bein som kan gå og løpe.
♥ Føler meg heldig som har Andreas i livet mitt.
♥ Føler meg også så heldig som har fått en så fin svigerfamilie.
♥ Takknemlig for kirka mi
♥ Glad for at jeg kan se på home and away på morningen før dagen starter sånn skikkelig.
♥ Leste ei skikkelig fin bok.
♥ Glad for at jeg kan lese bøker.
♥ Ordna meg den fineste spillelista på spotify. Såå mye fin musikk der ute i verden.
♥ Hadde en samtale i dag, der jeg følte meg så sett, hørt og anerkjent.
♥ Lagde god middag sammen med ei venninne.
♥ Glad for at jeg har familie og venner som er glade i meg.
♥ Sendte brev i posten til en venn. En glede å glede noen andre.
♥ En venninne av meg betrodde seg til meg, så glad for at hun stoler på meg.
♥ Ett utrolig søtt bilde på insta som fikk meg til å smile.
♥ Undersøkelsen på sykehuset gikk bra. Glad det er over.
♥ Sognsvann var helt nydelig i dag. Vannet var så stille.
♥ Lite folk på bussen i rushtiden.
♥ Takknemlig for at jeg kan få bety noe for noen andre.
♥ Ren leilighet og nytt sengetrekk.
♥ Ble syk, og kjente at jeg trengte hvile. Glad for at jeg ble syk, for at jeg da «må» holde sengen.
♥ En god klem når jeg trengte det.
♥ Mestringsfølelse etter å prøve noe nytt.
♥ Sol og varmt ute i dag.
♥ Takknemlig for hyggelige mailer i fra blogglesere.
♥ Glad for å kunne være ute i naturen.
♥ Herlig å padle i kajakk.
♥ Å skrive dikt.
♥ TACOFREDAG!

img_20180905_121549_0771245955427481768026.jpg

Jeg skal uten tvil fortsette med å skrive ned ting jeg kjenner glede eller takknemlighet for. Kanskje vil du også være med på prosjektet? Det skal sies at du ikke trenger skrive 3 om dagen. Du kan skrive 1 ting om dagen, eller eventuelt 3 i uka. Det er helt opp til deg. Målet er i alle fall å gi rom for små eller store gleder i livet. Og bare så det skal sies, så har jeg altså skrevet opp morgenkaffien min som ett livslys hele 20 ganger siden jeg startet. Alltid så takknemlig for den.  #prosjektlivslys

fruvold

22 år ung dame, gift, opprinnelig fra Nord-Norge, men bosatt i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s