Kjære 17 år gamle Tonje

Kjære 17 år gamle Tonje.
Jeg vet at du synes livet er vanskelig og at du tenker at du ikke klarer noen verdens ting. Men det gjør du. Du klarer så mye mer enn du aner. Jeg vet du tror at du er svak, men det er ikke sant. Du kjemper, du gir ikke opp. Du er modig, reflektert, omsorgsfull og ressurssterk. Disse egenskapene vil du ha god nytte av de neste årene. Det er disse egenskapene som skal hjelpe deg opp og frem, hjelpe deg til å forstå, se andre, hjelpe andre, og ikke minst: hjelpe deg selv på veien til å bli frisk. Jeg vil fortelle deg at alle de timene du bruker på skole, alle dager og netter hvor du sliter deg ut på å skulle oppnå «perfekte» resultater, de vil være forgjeves. For når resultatene kommer og du står der med ett vitnemål som er for godt til å være sant, vil du likevel ikke være fornøyd. La karakterene få komme litt lengre ned på prioriteringslista, og bruk heller tiden på ting som gjør deg godt. Bruk tiden din på de og det som virkelig betyr noe. For du er så sinnsykt mye mer enn dine prestasjoner. For ikke å snakke om tallene på vekta. Du vil aldri bli god nok i spiseforstyrrelsen øyne (sorry to say), men det vil du omsider innse. Om noen år kommer du til å bruke mye tid på å skulle finne ut av hvem du er, sette mange spmtegn rundt hvem du egentlig er uten anoreksien, og innse at livet ditt er verdt å kjempe for. Og kanskje er det akkurat dette som kommer til å hjelpe deg mest av alt. Det og det faktum at du innser at det er menneskelig å ha følelser. At du er god nok, og at du har lov til å føle. Det vil du se litt tydeligere den dagen du gifter deg med mannen din. For ja, du kommer til å møte en ung mann som kommer til å spørre deg om å dele resten av livet sitt med deg. Du kommer å vise han tillit, og la han få lov til å elske deg. Du kommer til å grine mange tårer, triste og glade, og vite at det er menneskelig å føle. Det er faktisk nødvendig å føle. Du vil også få se at livet handler om mer enn å prøve å kontrollere det kontrollerbare, og du vil få kjenne hvor deilig det kan være å slippe taket på «kontrollen» og bare leve litt i nuet. For det vil du få til, med jevne mellomrom. Jeg lover.
(Posten er inspirert av @vildebhansen på instagram. 💛)

fruvold

22 år ung dame, gift, opprinnelig fra Nord-Norge, men bosatt i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s